Het begint allemaal met een idee

Het idee van de Opus 3 ombouwset komt van Anton Wiegers uit Dussen. Anton heeft vliegtuigtechniek gestudeerd maar uiteindelijk besloot Anton zijn passies te volgen wat er in resulteerde dat hij enerzijds hoogwaardige handgemaakte gitaren ging bouwen en anderzijds aan de slag ging met het ontwikkelen en produceren van ligfietsen in kleine series. Met die ligfietsen werd regelmatig getest op de dijk naast het atelier van Anton.

Dat bleef voor de buren niet onopgemerkt en ergens in 2007 vroeg een buurvrouw aan Anton of hij niet “een paar zijwieltjes” kon maken voor een buurman omdat fietsen voor deze buurman steeds moeilijker werd. Anton ging aan de slag met zijwielen en kwam er al snel achter dat deze prima werken voor een kinderfiets maar dat de situatie bij een volwassenen fiets toch iets gecompliceerder ligt. Na het nodige experimenteren besloot Anton dat het beter was om het complete achterwiel te verwijderen. Daarvoor in de plaats ontwikkelde hij een as met 2 wielen. Om de bestaande fiets zoveel mogelijk in stand te houden werd de as zo geconstrueerd dat deze bevestigd kon worden in de achterbrug van de fiets. Om de nodige stabiliteit te krijgen ontwikkelde Anton een set stabilisatiestangen. Zoals je op de foto hiernaast kan zien was de buurman heel blij met zijn driewieler.

Altena Bike eerste driewieler

De ontwerper aan het woord

Van idee naar de revolutionaire Opus 3

Al snel kreeg Anton meer aanvragen voor zijn revolutionaire idee. Eerst alleen van particulieren maar na verloop van tijd wisten ook veel fietsspecialisten de weg naar Anton zijn atelier te vinden. Inmiddels zijn we vele jaren verder en niet alleen in Nederland maar ook in verre uithoeken van de wereld fietsen mensen op een driewieler met de Opus 3 ombouw module. Het uitgangspunt van Anton was destijds om de module zo eenvoudig mogelijk te houden met de focus op kwaliteit.

Dat uitgangspunt is nog steeds actueel want de module blinkt nog steeds uit in eenvoud maar aan de hand van feedback van de gebruikers en de fietsspecialisten is de module doorontwikkeld. Veel onderdelen van de module zijn, aan de hand van de hiervoor genoemde feedback, aangepast/ verbeterd en worden geproduceerd met de modernste materialen en technieken. Dit zorgt er voor dat de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak op een zeer hoog niveau liggen.

TS22 ALTENA BIKE 8502 Race3wieler Orig TS22 ALTENA BIKE 8514